Društvo

Počeli pripremni radovi na sanaciji udarnih rupa na ulicama

Svakog proleća veliki problem vozačima u Novom Pazaru su udarne rupe na kolovozu. To se posebno odnosi na ulice koje su udaljenije od centra grada. Dobra vest je da su danas započeti radovi na sanaciji udarnih rupa ali sredstvima iz prošlogodišnjeg budžeta.

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta raspisalo je tender za izbor izvođača radova na sanaciji udarnih rupa na gradskim ulicama. Radovi će obuhvatiti  mašinsko krpljenje udarnih rupa kolovoza i trotoara asfaltnim materijalom sa prethodnim opsecanjem, čišćenjem, izduvavanjem i zalivanjem bitumenom i asfaltnim materijalom. Pripremni radovi koji su upravo danas počeli realizuju se sredstvima iz javne nabavke za  prethodnu godinu. Izvođač radova je Preduzeće “Novi Pazar put”. Radovi se uglavnom odnose na sanaciju različitih prekopa gradskih ulica.

Inače, rok za podnošenje prijava za izvođače radova je 28. maj, dok se potpisivanje ugovora sa najboljim ponuđačem očekuje početkom juna. Vozači će morati da budu strpljivi  do tada kada bi trebalo da počnu ozbiljniji radovi na saniranju oštećenja na novopazarskim ulicama nastalim tokom prošle zime.

Planom nabavki Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta za radove na saniranju udarnih rupa predviđeno je oko 12 miliona dinara .

Podeli