Sport

KSS pomaže Novom Pazaru, kao centru jakog regiona

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je danas u Novom Pazaru da je plasman tog kluba u Košarkašku ligu Srbije (KLS) veliki uspeh za grad i ceo region, kao i da će KSS pomoći novom članu elitnog ranga.

“Sjajno smo dočekani u gradu prepunom mladih ljudi, koji će još više da zavoli košarku. Pazar je uradio veliku stvar i nadam se da u eliti neće igrati godinu ili dve, već duže. Naš savez ne vodi KLS, ali oni su u našem sastavu. Prva sezone u KLS neće biti laka, ali tu smo da pomognemo savetima. Velika stvar je što se stvara jak region”, rekao je Danilović.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević ocenio je da je su košarkaši Novog Pazara za dve godine “iz obdaništa stigli na prvu godinu fakulteta” i da im predstoji dosta izazova.

“Imamo želju da pomognemo potencijalno jakom centru, a sve u funkciji promocije košarke na ovim prostorima. Posebno je važan rad s najmlađima, pa verujem da će deca iz regiona radije birati Pazar nego druge sredine ili inostranstvo. Bio sam i ranije ovde s ministrom Rasimom Ljajićem, obišli smo dvorane i sportske objekte”, naveo je Tomašević.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da se isplatilo ulaganje u sportsku inftastrukturu i da je prethodna godina jedna od najuspešnijih u istoriji pazarskog sporta.

“Klub je za dve godine promenio dva ranga, pre svega zbog dobre uprave, stručnog rada i pomoći KSS. Želimo da postanemo jak regionalni centar i da kvalitetno radimo s mlađim kategorijama. Imali smo veliku pomoć ministra Ljajića i prethodnih gradskih struktura. Siguran sam da će Pazar ubuduće biti prepoznatljiv i po košarci”, kazao je Biševac.

M. Minić

Podeli