Incident u Opštini Prijepolje, Zindoviću smetaju sportisti

Snimak koji je RTV Novi Pazar dostavljen iz Prijepolja a u kojem se vidi svađa predsednika Opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića i predstavnika kluba Bambi Volej koji štrajkuju glađu.

Na snimku se može videti da je Zindović tražio intervenciju policije, zbog, kako je naveo, uzurpacije javnog prostora od strane odbojkašica Bambi Voleja, koje daju podršku Prijepoljcu Adisu Micanoviću, koji već treći dan štrajkuje glađu. Razlog je, kako navodi, politička odluka da njegov klub ne dobija sredstva iz opštinskog budžeta.

Bačevac traži hitnu intervenciju nadležnih

Narodni poslanik SDPS -a, u Skupštini Srbije, Muamer Bačevac, zatražio je da Ministarstvo sporta, ali i Ministarstvo unutrašnjih poslova.hitno reaguje zbog situacije koja se dešava u opštini Prijepolje, a tiče se štrajka glađu odbojkašica OK Bambi volej i njihovog, kako je naveo, proslavljenog trenera, Adisa Micanovića, zbog kako kažu, nepravilne raspodele novčanih sredstava u oblasti sporta, kao i kako tvrde, kriminalnih radnji koje unižavaju prijepoljski sport.

„Ovo što se dešava Adisu Micanoviću jeste dokaz da je bio u pravu kad je izrekao niz optužbi na račun pojedinih prijepoljskih političara. Izgleda da je pritisak na njega, a i na druge sportske radnike više nego očigledan. Država ne sme to da dozvoli i ja ću kao narodni poslanik skrenuti pažnju nadležnih ministarstava da provere ovu situaciju i postaviti poslaničko pitanje. Jer, ne sme da se vrši bilo kakav vid korupcije, nasilja ili otimačine u bilo kom segmentu društva, pa tako i u sportu“, kaže Bačevac.

Na pitanje kako komentariše spekulacije da upravo stranka SDPS podržava štrajk Micanovića, zbog političkih razloga, jer trenutno u skupštini Prijepolja čine opoziciju, Bačevac kaže da takve priče nemaju osnova.

„Ovde nisu u pitanju politički, već isključivo sportski interesi. Adis Micanović je osoba od pijeteta, sa velikim sportskim uspesima i nezamislivo je da mu se ovo dešava. Ovde su u pitanju, koliko sam upućen, pojedenačne kriminalne radnje za koje su osumnjičene konkretne pojedine osobe i nadležni organi moraju reagovati“, istakao je Bačevac.

Adis Micanović, trener OK Bambi volej, treći dan štrajkuje glađu, zbog kako kaže, ukinutog preko potrebnog sportskog dinara. Danas su mu se u štrajku pridružile i odbojkašice, o kojij je jedna čak i u drugom stanju. Ne žele da odustanu dok ne skrenu pažnju javnosti na njihov, ali i genaralan problem koji postoji u prijepoljskom sportu.

Predsednik opštine, Prijepolje, Dragoljub Zindović, nije se javno oglašavao i pored niza poziva i poruka upućenih na njegovu adresu.Međutim, večeras ispred zgrade opštine gde Micanović štrajkuje, došlo je do verbalnog sukoba između Zindovića, Micanovića i odbojkašica. Tom prilkom Zindović je, navodno, uputio uvrede na njihov račun, što je šampionke navelo da ga zgroženo pozdrave aplauzom.

„Pošto vi niste pozdravili naše sportske uspehe, ni ljudski, a ni novčano, evo mi ćemo Vaše uvrede sportski pozdraviti“, rekla je jedna od njih.

U video koji se proširio društvenim mrežama, a koji se snimio neko od prisutnih možete pogledati kako je izgleedao verbalni sukob Zindovića sa Adisom Micanovićem i odbojkašicama koje štrajkuju.

 

S.Lj.

Izvor: Glas Zapadne Srbije

 

Podeli