Categories: Sport

Amela Terzić i Elzan Bibić ponovo najbolji na Ramazanskoj trci

Atletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić pobednici su današnje Ramazanske trke, koja je 19. put održana u tom gradu.

Terzić je na Atletskom stadionu u Novom Pazaru pretrčala 800 metara za 2:09,86 minuta, a posle nje u cilj su ušle članica OAK Beograda Marija Stambolić sa 2:16,60 i trećeplesirana Nikolina Mandić iz šabačkog Tempa, koja je postigla rezultat od 2:17,68 minuta.

Bibić je pobedio u muškoj trci na 3.000 metara vremenom od 8:08,33 minuta, ispred Raščanina u dresu Čajetine Miloša Pendića sa 8:40,13 i atletičara Leposavića Miloša Krstića sa 8:42,85 minuta.

Mladi Novopazarac Džemal Hasanović zauzeo je u toj trci sedmo mesto ostvarenjem od 9:33,69 minuta, čime je za 29,21 sekundi oborio prethodni rekord Srbije u uzrastu mlađih pionira, koji je od 1989. godine držao Goran Trifunac iz OAK Beograda.

U trci mlađih pionirki na 600 metara slavila je Dejana Milosavljević iz Raške (1:45,75 minuta), dok su drugo i treće mesto pripale Novopazarkama Mejri Mehmedović (1:48,61) i Lenki Nikolić (1:50,90).

Polaznici pazarskih atletskih škola u muškoj konkurenciji trčali su deonicu od 400 metara, a mesta na pobedničkom postolju, tim redosledom, pripala su Samedu Hadžiću (1:07,46 minuta), Ahmedu Hasanoviću (1:09,48) i Merdanu Aličkoviću (1:15,33).

Osim ove četiri discipline, koje su bile u programu ovogodišnje Ramazanske trke, takmičili su se i školaraci u okviru Krosa RTS-a.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 19. Ramazanske trke, koju su organizovali lokalni Sportski savez, Atletski klub Novi Pazar i Sportsko-sajamska ustanova Pendik.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

7 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

20 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

20 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

20 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago