Kultura

RTV Novi Pazar u Lisabonu: Poznati prvi finalisti 63.Pesme Evrovizije

U Lisabonu je u toku 63.Pesma Evrovizije, muzičko takmičenje sa najdužom tradicijom u Evropi, nakon italijanskog muzučkog festivala San Remo. Sinoć je održano prvo polufinalno veče, a sledećih deset zemalja odnosno njihovih predstavnika se plasiralo u finale koje je na programu u subotu od 21h.

U finalu Eurosonga gledaćemo predstavnike Austrije, Estonije, Kipra, Litvanije, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske.

Najviše pompe izazvala je predstavnica Kipra koja je odmah nakon polufinala skočila na prvo mesto favorita za ovogodišnju pobednicu, dok je iza nje ostala predstavnica Izraela koja i dalje važi za jednog od favorita. Naklonost publike stekao je i mladi Čeh  nekadašnji ulični svirač i maneken iz Češke Mikolas Jozef koji je obećao još bolji nastup u finalu.

Od predstavnika zemalja bivše Jugoslavije, Hrvatica Franka pokupila je simpatije novinara i publike ali ne i žirija jer nije uspela da se plasira medju deset finalista. Slično je prošla i Makedonija.

U drugom polufinalu na scenu Altis arene izaći će predstavnici Srbije Sanja i Balkanika sa pesmom “Nova deca”, ali i predstavnici Crne Gore i Slovenije.

Ovogodišnju Pesmu Evrovizije prati više od 750 novinara iz celog sveta, medju kojima su i specijalni izveštači urednici RTV Novi Pazar Zoran Maksimović i Katarina Radović.

K.R i Z.M.

 

Ovaj izveštaj su podržali: Brug jeans, Poliklinika Grlica, Alexandar cosmetics, nameštaj Dasa, Srednja medicinska škola Tutin, IBS Trade, Milord, IKAN, Premia, Srednja škola Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i pekara Sač.

 

 

 

Podeli