DruštvoPolitika

Zukorlićevi se kasno setili, rešavaju rešene probleme

Predstavnici Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja posetili su ovih dana meštane Novopazarske Banje, kako bi im, prema pisanju Sandžak Pressa, pomogli u rešavanju problema. Istne radi, podsećamo da je rešavanje problema tih meštana započeto mnogo ranije, a na sastanku predstavnika Gradske uprave Novog Pazara i JP ”Srbijavode”, održanom 18.januara ove godine, dogovoreni su konkretni zadaci u realizaciji projekata. ”Nuditi građanima već nađena rešenja, prema rečima nadležnih, predstavlja još jednu u nizu manipulacija svojstvenih predstavnicima opozicionog SPP-a”.

Izrada projektne dokumentacije za ukorićavanje Banjske reke od ušća Raške do Specijalne bolnice Novopazarska Banja i od bolnice do kasarne, što osim rečnog korita podrazumeva i rekonstrukciju puta i kolektora, u završnoj je fazi i to je samo jedan u nizu projekata, čija realizacija je dogovorena još 18.januara. Direktor Javnog preduzeća ”Srbijavode” Goran Puzović je još tada rekao da je to kompleksan, ali problem koji počinje da se rešava.

”Ovde će biti najveći problem rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Ljudi su ušli u državnu imovinu većim delom. Treba da pokušamo da sva ova tri koridora spakujemo u jedan i da krenemo da radimo. Čeka nas težak posao, ali, kao što smo završili Rašku i Deževsku, završićemo i ovaj deo”, izjavio je u Novom Pazaru prilikom januarske posete, direktor Javnog preduzeća ”Srbijavode” Goran Puzović.

Podsetivši na zaključke tada održanog sastanka, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane, Naser Crnovršanin je rekao da su u međuvremenu obezbeđena i značajna finansijska sredstva za sanaciju rečnih korita.

”Zaslugom Grada i razumevanjem JP ”Srbijavode” – istakao je Crnovršanin – realizacija ovih projekata se nastavlja. U konkretnom slučaju, keže, postoji više tehničkih rešenja, koji vode rešavanju problema meštana  Novopazarske Banje”.

Crnovršanin je ovom prilikom naglasio da je regulacija rečnih tokova počela 2017.godine, prvi put nakon 30 godina, te da je to dalo konkretne rezultate.

”Mi smo se uhvatili u koštac sa problemima. Predstoji nam veliki posao, ali mi ne pričamo nego radimo. Opozicija može da priča, ali po meni je to sve prazna priča”, kazao je Crnovršanin.

S.Lj.

Podeli