Društvo

Nepopravljivo! Izletnici opet ostavili smeće

Dan nakon prvomajskog uranka mnoga izletišta osvanula su zatrpana smećem. Limenke, kese, plastične flaše prekrile su brojne zelene površine, tako da će ekipe radnika JKP “Gradska čistoća” imati pune ruke posla narednih dana.

Lepa panorama, mesto puno ljudi, koji su došli sa porodicama za prvomajski uranak, slika je koju je gledao meštanin Ismet Ujkanović, koji živi u blizini borića prema Đurđevim stupovima. Sinoć i jutros kaže sasvim drugačije, izletište gde sa unucima često boravi, bilo je pusto, ali zatrpano otpadom. Velike količine smeća, ostataka hrane i praznih flaša, slika je koja ni ovog puta nije izostala posle prvomajskih praznika.

Radnici, koji i praznike provode radno, kako bi naš grad bio čist i danas su bili na terenu, gde su uklanjali otpad, koji su ostavili nesavesni građani nakon prvomajskog praznika u gradskim šumama i izletištima, te je za radnike “Gradske čistoće” bilo dosta posla, a biće ga kako kažu u ovom preduzeću i narednih dana, jer su količine smeća ogromne.  Izletnici se ni ove godine nisu potrudili da počiste za sobom.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da budu odgovorniji prema prirodi, da vole ovaj grad i to dokažu čuvanjem prirodnih lepota Novog Pazara, te da odlažu smeće u kante i kontejnere, koje su namenjene za to, kako bi imali zdraviju životnu okolinu.

 

Podeli