Categories: Društvo

DUNP nastavlja saradnju sa Državnim univerzitetom iz Moskve

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić i rektor Državnog univerziteta za prostorno planiranje (Государствений универзитет по землеустройству) iz Moskve prof. dr Sergej Nikolajevič Volkov (Сeргей Николаевич Волков) potpisali su sporazum o  nastavku saradnje dve viskoobrazovne institucije.

Ovaj univerzitet je u Rusiji najveća specijalizovana institucija visokog obrazovanja za školovanje inženjera, arhitekata, pravnika, ekonomista i manadžera iz oblasti upravljanja zemljištem, u čijem sastavu postoji osam fakulteta.

Saradnja dve visokoobrazovne institucije započeta je u periodu kada je prof. dr Ćemal Dolićanin, rukovodilac master i doktorskih studija Državnog univerziteta u Novom Pazaru, obavljao funciju rektora. U razgovoru o konkretizaciji saradnje dva univerziteta učestvovao  je i prorektor za međunarodnu saradnju Državnog univerziteta za prostorno planiranje prof. dr Vasilij Ivanovič Nilipovskij (Василий Иванович Нилиповский).

Zaključeno je da je cilj ovog dodatnog sporazuma podrška jačanju naučnih istraživanja, razmeni nastavnika i studenata, realizaciji zajedničkih naučnih projekata i organizovanju naučnih skupova, konferencija i seminara.

Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić ocenio je da je za ovu visokoobrazovnu instituciju od izuzetnog značaja saradnja sa eminentnim moskovskim univerzitetom, koji postoji više od 230 godina.

„Prioriteti u dopuni sporazuma su razmena iskustva u radu nastavnog osoblja, organizaciji i sprovođenju obrazovne prakse, zajednička priprema i učešće u međunarodnim projektima, kao i organizacija letnjih škola”- rekao je rektor Volkov.

Predstavnici dva univerziteta izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem dopune sporazuma i izrazili uverenje da će  zajednički planovi uskoro početi da se ostvaruju.

Izvor: DUNP

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

15 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago