Sport

Kranjčec pobednik Otvorenog kupa Srbije, odlični nastupi Bihorca i Čepeljca

Takmičar zagrebačke Alfe Marko Kranjčec pobednik je Otvorenog kupa Srbije u bodi bildingu, koji je u subotu uveče održan u Novom Pazaru.

Osim što je trijumfovao u apsolutnoj konkurenciji, Kranjčec je bio bez premca i u bodi bildingu kod seniora lakših od 90 kilograma.

U kategoriji preko 90 kilograma slavio je član Dorijana iz Vrbasa Igor Šikora, Predrag Stevanović iz kragujevačke Olimpije bio je bez premca u kategoriji do 80 kilograma, dok je takmičar čačanskog Borca Ivan Strugarević slavio kod bodi bildera čija težina ne prelazi 70 kilograma.

U bodi bilding klasiku do 180 centimetera najbolji je bio Aleksandar Milošević iz smederevskog Železničara, dok je u klasiku preko 180 centimetara prvo mesto pripalo predstavniku Olimpije Sretenu Bukviću.

U fiziku do 178 centimetara kod muškaraca dominirao je Aleksandar Hotjanović iz Borca, takmičar Tonus džima iz Beograda Dušan Đurić osvojio je fizik do 182 centimetra, a Nenadu Glišoviću iz čačanskog kluba Džimi pripala je ta disciplina u kategoriji preko 182 centimetra.

Pobede u muškoj konkurenciji ostvarili su još član Partizana iz Bora Mišel Lozanić (maskular fizik), njegov klupski kolega Zoran Antić (veterani), predstavnik beogradskog Puls fitnesa Dušan Belić (juniori do 75 kilograma) i Stanislav Tarailo iz Bečeja (juniori preko 75 kilograma).

U ženskom bikini fitnesu do 166 centimetara trijumfovala je Vanja Milekić iz kluba Džimi, dok je u kategoriji preko 166 centimetara bez premca bila članica sarajevskog Terzo džima Aleksandra Aničić.

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su još Dina Jovanović iz Železničara (bodi fitnes), Andrea Svoboda iz kluba Terzo džim (velnes fitnes), te takmičarka požarevačkog Zmaja Svetlana Stošić (fizik).

Oko 500 ljubitelja bodi bildinga u dvorani Pendik posebno je pozdravilo nastupe Adnana Bihorca (Olimpija) i Muzafera Čepeljca (Vorior džim) iz Novog Pazara, koji su osvojili srebro kod seniora preko 90 kilograma, odnosno bronzu u fiziku do 182 centimetra.

Na Otvorenom kupu Srbije u bodi bildingu učestvovalo je oko 100 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

M. Minić

Podeli