Mahmutović na Forumu poljoprivrede u Jordanu

Veoma posećen i dobro ocenjen Forum, koji se u jordanskom letovalistu na Mrtvom moru održava od 25. do 28. aprila, otvorio je Princ Hasan Ben Talal.

28 državnih delegacija i 15 međunarodnih organizacija sa više od 800 učesnika prisustvuje Forumu, na kojem  se razmatraju pitanja i pravci razvoja poljoprivre i proizvodnje hrane u ovom, ali i drugim delovima sveta.

Forum je bio dobra prilika da države učesnice predstave svoje poljoprivredne potencijale, i kroz bilateralne susrete, razgovore i neformalne sastanke, razmotre mogućnosti izvozno-uvoznih poslova.

Od brojnih bilateralnih sastanaka posebno su bili značajni oni sa predstavnicima zemlje domaćina Jordana, zatim Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske, Omana, Bahreina, Katara i Kuvajta.

Kako smo od predstavnika naše delegacije, Senada Mahmutovića saznali, razgovori su vođeni i sa uticajnim poslovnim ljudima posebno iz Jordana, koji godišnje uvozi oko 700 hiljada ovaca živih grla.

Delegacija Republike Srbije ovom prilikom ugovorila je i poslovne posete određenog broja privrednika iz ovog dela sveta, a prema rečima Mahmutovića, može se očekivati i da nas posete ministri poljoprivrede nekih od zemalja učesnica, gde bi se međudržavna saradnja i formalno konkretizovala.

 

Podeli