Categories: DruštvoVesti

Upisne kvote na DUNP slične kao prošle godine

Prema predlogu upisne kvote, koji je upućen Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija biće upisano ukupno 1029 studenata, od kojih  će na budžetu biti 739, a na samofinansiranju 290.

Na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici, na studijskim programima Agronomija i Prehrambena tehnologija, planiran je upis 60 studenata i taj broj je u sklopu ukupne predložene budžetske kvote.

Ova visokoškolska ustanova na skoro svim studijskim programima pojedinačno, zadržava iste kvote na prošlogodišnjem nivou, izuzev informatike i matematike, građevinsrastva, arhitekture, biologije i psihologije, gde su kvote povećane od 4 do najviše 10 budžetskih mesta.

Istovremeno, ove godine nije predviđen upis na studijskim programima Audio i video tehnologija i Likovna umetnost, gde je prošle godine budžetska kvota bila 40, odnosno 5.

Državni univerzitet u Novom  Pazaru  se i ove godine dosledno drži principa da studente upisuje isključivo na  akreditovane studijske programe.

Školarina na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ostaje ista kao i prethodnih godina i za pravne, ekonomske, filološke i  filozofske nauke iznosi 50.000 dinara, a za tehničke, hemijsko-tehnološke i biomedicinske 60.000 dinara.

Predlog  kvota prosleđen je Ministarstvu prosvete, a nakon odluke Vlade Srbije koja treba da utvrdi konačne kvote, biće raspisan konkurs za upis. Državni univerzitet će  i ove godine organizovati besplatnu pripremnu nastavu za upis na prvu godinu studija.

Izvor: DUNP

 

Podeli

N N

Recent Posts

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

3 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

5 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

8 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

9 hours ago

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

9 hours ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

9 hours ago