Društvo

Erdogan u Novom Pazaru: Streličarstvo most koji spaja Novi Pazar i Tursku

Na početku posete Novom Pazaru, sin predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i osnivač streličarskog kluba Kemenkeš, Bilal Erdogan sa saradnicima, razgovarao je sa gradonačelnikom i saradnicima o kulturnoj saradnji izmedju dve zemlje ali i novim načinima unapredjenja iste. Erdogan je prokomentarisao i činjenicu da je njegov otac proglašen počasnim gradjaninom Novog Pazara i tim povodom je rekao da i bez tog priznanja on i njegov otac pripadaju ovde, odnosno da osećaju pripadnost Novom Pazaru.

Dobre odnose Novog Pazara i Turske dodatno je učvrstila prošlogodišnja poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana pa je i njegov sin Bilal Erdogan na krilima pozitivnih utisaka stigao u Novi Pazar.

“Nakon predivne posete mog oca Novom Pazaru, morao sam da dodjem i hvala vam na divnom dočeku. Nadam se da ćemo se kroz streličarstvo još više povezati jer ova tradicionalna sportska veština nas vezuje kroz istoriju. Ne znam da li steznali, ali  neki od najboljih strela u osmanskoj vojsci su bili poreklom iz Sandžaka” – rek oje Erdogan.

On je najavio i nove posete kada će se razgovarati o konkretnim projektima.

K.R.

 

Podeli