Društvo

Srednja škola Novi Pazar obeležila devet godina postojanja

Privatna srednja škola u Novom Pazaru obeležila je devet godina postojanja. Đaci su se predstavili bogatim kulturno-umetničkim programom, a i prezentovali i rezultate, koje su ostvarili na brojnim takmičenjima u Srbiji, a i van granica naše zemlje.

Obeležavanju devet godina postojanja Srednje škole  Novi Pazar prisustvovali su gosti, iz redova lokalne vlasti, ali i predstavnici visokoškolskih ustanova u zemlji, resornog ministarstva, te brojni prijatelji ove institucije. Đaci ove škole predstvili su se pesmama, kompozicijama, dramskim nastupima, a sumirani su i rezultati rada ove škole. Predstavnik i osnivač škole Šaban Muratović kaže da učenici tokom školovanja stiču visoka znanja, te su su nosioci prva tri mesta na Međunarodnim festivalima muzike koja se svake godine organizuju širom Srbije , Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Škola u Novom Pazaru postoji od 2009.godine, verifikovana je od strane Ministarstva prosvete,nauke i tehnloškog razvoja za područja rada:

EKONOMIJA,PRAVO I ADMINISTRACIJA, TURIZAM I UGOSTITELJSTVO, GEODEZIJA I GRAĐEVINARSTVO, KOŽARSTVO I TEKSTILATVO, SAOBRAĆAJ, ŠUMARSTVO I OBRADA DRVETA,GIMNAZIJA, KULTURA,UMETNOST I JAVNO INFORMISANJE.

Podeli