DruštvoVesti

Atlestki stadion okružen modernim terenima i igralištem

Sportski tereni i dječije igralište na Hadžetu u blizini Atletskog stadiona jedan je od najmodernijih sportskih kompleksa u regionu. U novopazarskim naseljima izgrađeno je do sada sedamnaest takvih terena. Za naredni period planirana je njihova modernizacija ali i izgradnja novih terena u ostalim naseljima.

U okviru ovog velelepnog sportskog zdanja nalaze se tereni sa vještačkom travom za mali fudbal, tereni za rukomet, košarku te mini pič teren. Ovdje se nalazi i moderno dječije igralište.

“Sa gradonačelnikom smo razgovarali, i cilj nam je da gde god bude slobodnog mesta i gde ima dece izgradimo sportske terene i igrališta, fokus nam je uvek na mladima. Sam Atletski stadion služi svrsi pa tako ovde imamo mnoga atletska takmičenja. Imamo najbolju trim stazu za rekretaivce koja će se dodatno produžiti i biće verovatno najbolja u regionu”, rekao je direktor Sportsko-sajamske ustanove “Pendik” Enes Pljakić.

 

 

Ovdje će se nalaziti i teretana na otvorenom sa najsavremenijim sprvam i rekvizitima.

“Čak 11 sprava će se instalirati ovde na otvorenom. Biće to savremena i moderna teretana na otvorenom koju mogu koristiti svi građani podjednako”, dodao je Pljakić.

On je zadovoljan kako se građani ophode prema terenima i spravama, te još jednom apelovao na sve posjetioce da dodatno čuvaju ovaj sportski kompleks sa igralištem.

Pljakić je za naredni period najavio realizaciju mnogih drugih projekata koji se odnose na dvoranu „Pendik“ i Rekreacioni centar.

A. Ni.

 

Podeli