Sport

Sjajni Pazarci preko Žarkova do elite

Košarkaši Novog Pazara plasirali su se večeras u Košarkašku ligu Srbije (KLS), pošto su u poslednjem, 26. kolu Druge lige pobedili ekipu Žarkova u Beogradu sa 83:74 (26:19, 19:21, 21:13, 17:21).

Pazarce je do istorijskog ulaska u elitni rang predvodio Mihailo Todorović sa 21 poenom i šest skokova, a pratili su ga Sanel Mukanović (11 asistencija) i Nikola Raičević sa po 12, te Marko Ilić i Asmir Numanović, koji su upisali po 11 poena.

“Tvrda i teška utakmica, kao da smo igrali protiv Mladosti, a ne sa Žarkovom. Bilo je prilično grubo, ali dobro smo kontrolisali i izgurali meč, iako je rival u jednom momentu prišao na poen zaostatka. Imali smo petlju”, rekao je posle utakmice trener Pazara Boško Đokić.

Luka Gašić je sa 18 poena bio najefikasniji kod Žarkova, tri manje dodao je Bratislav Paunović, dok je Aleksandar Tornjanski postigao 12 koševa.

Plasman u KLS ranije je obezbedila užička Sloboda, koja je prvak lige sa 49 bodova, dva više od Novog Pazara na drugom mestu, dok je bez najjačeg ranga ostala trećeplasirana Mladost iz Smederevske Palanke sa 46 bodova.

Iz Druge lige su ispali Plana, Akademik iz Srbobrana, niški Konstantin i poslednjeplasirano Smederevo 1953.

M. Minić

Podeli