Kultura

Najbolji nastupili za rođendan grada

U okviru obilježavanja Dana grada na gradskom šetalištu održana je Revija pobednika Festivala stvaralaštva mladih. Publika je uživala odabranom i dugo pripremanom muzičko-scenskom nastupu najboljih iz novopazarskih srednjih i osnovnih škola.

Posebnu manifestaciju koja je posvijećena Danu grada, reviju pobjednika Festivala stvaralaštva mladih otvorio je nastup članova hora Iza Duge pjesmom “Moj grad”. Nakon njih nastupili su najbolji srednjoškolci i osnovci koji su pokazali talenat u kategorijama solo pjevanju, plesu, folkloru, ali su se predstavili i najbolji mladi voditelji. Publika na gradskom šetalištu uživala je u dva i po sata kvalitenog programa.

Direktor Kulturnog centra, Husein Memić, kaže da je već postala tradicija da za Dana grada ne nastupa niko od profesionalnih solista, umjetnika ili zabavaljača sa strane već da se i ovog puta za 557. rođendan Novog Pazara, predstavila mladost grada.

“Festival stvaralaštva mladih svakako je postao jedan od najboljih festivala u Srbiji. Ove godine smo uključili i predškolce. Drago mi je da Novi Pazar može da se ponosi time, a da Srbija može da uči od Novog Pazara kada je organizacija ovakvih događaja u pitanju “, rekao je Memić.

Podeli