Društvo

“Zavičaj se čuva pjesmom”

Tradicionalno več četvrti put, ali i u okviru obilježavanja Dana grada, Narodna biblioteka “ Dositej Obradović” organizovala je takmičenje recitatora u kazivanju na srpskom i bosanskom jeziku pod nazivom “Zavičaj se čuva pjesmom”. Na ovom takmičenju predstavili su se učenici iz svih novopazarskih osnovnih škola.

Organizator takmičenja, “Zavičaj se čuva pjesmom”, Azra Biševac ističe da je ovakvim takmičenjem ostvaren primarni cilj, popularisanje i predstavljanje zavičajnih pjesnika, te njegovanje jezika i poetskog izraza, tako i razvijanje svijesti o zavičaju i sopstvenom porijeklu.

Ovogodišnjim takmičenjem recitatora pod nazivom “Zavičaj se čuva pjesmom” su obuhvaćene sve novopazarske osnovne škole, a takmičari su podijeljeni u tri kategorije:

–  učenici od prvog do trećeg razreda,

–  učenici od četvrtog do šestog razreda i

–  učenici sedmog i osmog razreda.

Ove godine , komisija je posebno ocjenjivala : posebnu akcentuaciju i dikciju, da pjesma odgovara uzrastu i polu, ali su obratili pažnju i na prirodnost, izražajnost  i sugestivnost kazivanja.

Prva mjesta iz tri kategorije osvojili su: Ajša Malić, iz OŠ “Desanka Maksimović”, Emina Murović, iz OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan”, kao i Sumeja Baćićanin, iz OŠ “Desanka Maksimović”.

 

I.Hodžić

 

Podeli