Društvo

Biševac ugostio gimnazijalce

Učenički tim “MB hony bomb” novopazarske Gimnazije, koji je pobednik je nacionalnog omladinskog takmičenja u preduzetništvu ugostio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac. On je tom prilikom naglasio da je obaveza Grada da zbog uspješnih mladih ljudi još više ulaže u obrazovanje.

Gimnazijalci su pre dvadeset dana sa svojim biznis planom i poslovnom idejom “medom u kapsulama” pobedili i na gradskom takmičenju, da bi ovih dana osvojili prvo mesto na nacionalnom omladinskom takmičenju u Beogradu. Oni su bili najbolji u konkurenciji od 16 timova, a drugo I treće mjesto osvojile su škole iz Niša i Smedereva.

“Bilo je zadovoljstvo raditi sa ovim sastavom učenika. Uspeh na lokalnom takmičenju dao nam je razloga da verujem oda ćemo uspeh ponoviti i na nacionalnom planu. Priznanje nam je izuzetno važno jer su učenici imali priliku da nadmetanjem u izradi biznis planova pokažu svoju kreativnost i preciznost. Najbolja poslovna ideja i način na koji je ta ideja prezentovana stvorili su razliku od 100 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu”, kazala je ovim povodom Nezrina Nicević, školski psiholog i mentor tima.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da grad posebnu pažnju posvećuje podršci mladima i razvoju obrazovanja. Čestitao je članovima “MB honey bomb tima” na ostvarenom uspehu, istakavši da su na inovativan način, biznis planom koji je daleko bolji od konkurentske ponude, potvrdili svoj preduzetnički potencijal.

Podeli