PolitikaVesti

Sud u Prijepolju zaključio: Hanka Hajdarević nezakonito smenjena

Osnovni sud u Prijepolju u prvostepenoj odluci zaključio da je Hanka Hajdarević nezakonito smenjena sa  mesta načelnika opštinske uprave. U tamošnjem SDP-u smatraju da će hajka i haranga koja je vođena protiv kadrova Sandžačke demokratske partije i ostalih predstavnika prošle vlasti skupo koštati opštinsku kasu koju, kojom, kako navode nedomačinski upravlja nenarodna koalicija.

Tim povodom oglasio se OO SDP Prijepolje saopštenjem koje prenosimo u celosti.

”Konačno je Osnovni sud potvrdio ono o čemu smo mi govorili gotovo dvije godine. Hajka i haranga koja je vođena protiv kadrova Sandžačke demokratske partije i ostalih predstavnika prošle vlasti skupo će koštati opštinsku kasu kojom nedomaćinski upravlja ova nenarodna koalicija. Nelegalnim smenjivanjem Hanke Hajdarević otvoren je put korupciji, neznanju, zloupotrebama, namještaljkama, bahaćenju ogromnih razmjera…

Posljedice ovakvog vladanja izlaze na vidjelo svakog dana. Novogodišnje čestitke na mah vrtoglavo poskupeše, poklon paketiće djeca slabijeg materijalnog stanja platiše papreno a klub “Župski Rubin” prikazuje troškove kao da igra fudbal u Premijer ligi, astronomski kafanski računi, korišćenje službenih vozila i službenih telefona bez ikakve kontrole, kao i nestručno sprovođenje javnih nabavki su samo mali dio jada i čemera koji nas je zadesio.

Sjednice Opštinskog vjeća ne razlikuju se od obične kafanske sjedeljke na kojoj prisustvuje bukvalno ko hoće, jer dva člana nemaju vremena da se “zamlaćuju glupostima” pa na sjednicu umjesto njih dođe neko ko je najdokoniji.

Nigdje se Skupštinske odluke ne donose na jednoj a poništavaju na sljedećoj sjednici i nigdje se ne usvajaju odluke koje su već usvojene. Nigdje kao u Prijepolju vlast nije tako sljepa i gluha na osnovane primjedbe opozicije i medija na nestručnost, korupciju i zloupotrebe. Načelnik Opštinske uprave je filter svih odluka i garant zakonitog rada Opštinske vlasti u cjelosti.

Hanka Hajdarević je svoj autoritet izgradila radom, znanjem i poštenjem. Ona je pomagala savjetima svim Opštinskim upravama u regionu. Jedino nije bila podobna za novokomponovanu prijepoljsku vlast a razlog je jasan. Da bi se “tetkinoj” firmi platili preskupi intervjui i čestitke, te da bi tetka napravila promet od 7,3 miliona poslujući sa opštinskim budžetom, morala je da se ukloni Hanka Hajdarević sa mjesta načelnice. Znali su oni da je to protivzakonito, ali ko još mari za zakonitost i novčane kazne, ne plaćaju oni to iz svog džepa a ”narodna  kobila” je jaka pa će izdržati!”navodi se u saopštenju OO SDP Prijepolje.

 

Podeli