Društvo

Ambasador Švedske posetio i Državni univerzitet

Ambasador Švedske Jan Lundin posetio je i Državni univerzitet u Novom Pazaru i tom prilikom razgovarao sa rektorom prof. dr. Miladinom Kostićem, koji ga je upoznao sa razvojem i prioritetima ove visoko školske ustanove. Nakon ragzovora sa Kostićem švedski diplomata sa saradnicima susreo se i sa predstavnicima Studentskog parlamenta ovog univerziteta.

U razgovoru sa Ambasadorom Švedske Jan Lundinom rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić kazao je da je Univerzitet osnovan sa ciljem da doprinese bržem razvoju ovog regiona i istakao da pored univerziteta u Srbiji i zemljama okruženja, ova visokoobrazovna institucija uspešno sarađuje sa velikim brojem renomiranih univerziteta i u inostranstvu.

Najveće interesovanje Ambasador Švedske pokazao je za stručne kadrove koje obrazuje ova visokoškolska ustanova, ali i za mogućnosti da visoko obrazovanje utiče na ubrzanje ekonoskog razvoja.

On je istakao da postoje velike mogućnosti za saradnju švedskih univerziteta sa univerzitetima u Srbiji i naglasio da će ambasada kojom rukovodi podsticati takve kontakte. Takođe, naglasio je da u okviru Programa „Erazmus plus“ postoji značajan prostor za ostvarivanje razmene studenata.

Švedski diplomata sa saradnicima susreo se i sa predstavnicima Studentskog parlamenta Državnog univerziteta.

A. Ademović

 

Podeli