Kultura

Dan grada i u znaku tradicije i starih zanata

U okviru obeležavanja Dana grada u Novom Pazaru održava se festival rukotvorina, koji je prodajno-izložbenog karaktera. Bazar pod nazivom „Pazar na dar“, organizuje se poslednje dve godine, a zainteresovani će imati prilike do petka da posete štandove, koji su postavljeni na gradskom šetalištu.

Novopazarke su po rukotvorinama poznate od davanina. Ručno izrađeni odevni predmeti, ukrasi, torbe, samo  su neki od predemeta, koji ovih dana krase pešačku zonu u Novom Pazaru.

Povodom obeležavanja Dana grada Turistička organizacija Novog  Pazara već drugu organizuje manifestaciju „Pazar na dar“. Cilj je promocija unikatnih ručnih radova, suvenira i proizvoda domaće radinosti.

Učesnice ove manifestacije zadovoljne su prvom reakcijom građana Novog Pazara i očekuju dobru prodaju.

Iako je ovo druga godina kako se manifestacija “Pazar na dar” održava u Novom Pazaru, organizatori se nadaju da će ona zaživeti i postati tradicionalna, jer je to jedan od načina da se očuvaju stari zanati ovog kraja.

Štandove sa ručno izrađenim predmetima na gradskom šetalištu posetila je predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić  sa članovima Gradskog veća.

Podeli