Albanija sve primamljivija za turiste

U organizaciji turisti─Źke agencije ÔÇ×Znak travelÔÇť iz Novog Pazara grupa turista iz Sand┼żaka i ove godine posetila je Albaniju gde je boravila u Dra─Źu, letovali┼ítu koje predstavlja biser albansog Jadrana.

Grupa turista je, tokom promotivnog putovanja,na putu prema Dra─Źu najpre posetila Kruju, gradi─ç u sredi┼ínjoj Albaniji, a zatim i Tiranu i Prizren.

Znak travel je iI ove godine, za predstoje─çu letnju sezonu u svoju ponudu, pored proverenih letovali┼íta i aran┼żamana koje je ranije nudio, uvrstio i albansko primorje na kojem se nalazi vi┼íe od 200 hotela i koje tokom sezone poseti vi┼íe od 600.000 turista.

Broj turista koji iz Srbije odlaze na letovanje u Albaniju iz godine u godinu raste, pa je tako pro┼íle sezone zabele┼żen porast od 35 procenata u odnosu na prethodnu, a osim Dra─Źa, u ponudi su i Vlora i Saranda.

U Albaniji se iz godine u godinu sve vi┼íe ula┼że u primorski turizam pa stoga raste i interesovanje, naro─Źito ako se uzmu u obzir cene koje su veoma pristupa─Źne, blizina i razvijena putna infrastruktura.

Zbog blizine i cena ni┼żih u odnosu na CrnuGoru, za letovali┼íta u Albaniji i ove godine vlada veliko interesovanje. Istovremeno, u odnosu na Gr─Źku, van pansionska potro┼ínja u pogledu cena pi─ça, kafe i cena ishrane u restoranima jeftinija je i do 30 procenata.

 

Senada Kali─ç

Podeli