DruštvoVesti

Albanija sve primamljivija za turiste

U organizaciji turističke agencije „Znak travel“ iz Novog Pazara grupa turista iz Sandžaka i ove godine posetila je Albaniju gde je boravila u Draču, letovalištu koje predstavlja biser albansog Jadrana.

Grupa turista je, tokom promotivnog putovanja,na putu prema Draču najpre posetila Kruju, gradić u središnjoj Albaniji, a zatim i Tiranu i Prizren.

Znak travel je iI ove godine, za predstojeću letnju sezonu u svoju ponudu, pored proverenih letovališta i aranžamana koje je ranije nudio, uvrstio i albansko primorje na kojem se nalazi više od 200 hotela i koje tokom sezone poseti više od 600.000 turista.

Broj turista koji iz Srbije odlaze na letovanje u Albaniju iz godine u godinu raste, pa je tako prošle sezone zabeležen porast od 35 procenata u odnosu na prethodnu, a osim Drača, u ponudi su i Vlora i Saranda.

U Albaniji se iz godine u godinu sve više ulaže u primorski turizam pa stoga raste i interesovanje, naročito ako se uzmu u obzir cene koje su veoma pristupačne, blizina i razvijena putna infrastruktura.

Zbog blizine i cena nižih u odnosu na CrnuGoru, za letovališta u Albaniji i ove godine vlada veliko interesovanje. Istovremeno, u odnosu na Grčku, van pansionska potrošnja u pogledu cena pića, kafe i cena ishrane u restoranima jeftinija je i do 30 procenata.

 

Senada Kalić

Podeli