Društvo

Učenici OŠ „Stefan Nemanja“ priključili se akciji „Da Pazar zablista“

Učenici osnovne škole „Stefan Nemanja“ priključili su se akciji čišćenja grada, a sve u okviru ekološke kampanje čiji je inicijator Grad, pod sloganom „Da Pazar zablista“. Oni su danas očistili jedan deo dvorišta.

U cilju podizanja svesti građana o ekologiji, Grad je pokrenuo eko kampanju “Da Pazar zablista”. Brojnim akcijama i aktivnostima ova kampanja se sprovodi uspešno. Danas su se akcijom čišćena dvorišta priključili i učenici OŠ “Stefan Nemanja”.

„Ovo je danas simbolični početak ove akcije u našoj školi. Sutra u 10 sati ćemo kao i sve ostale osnovne i srednje škole u Pazaru očistiti svoje dvorište i pristupne ulice i nadamo se da ćemo ovim podići svest o ekologiji u našem gradu“, rekao je direktor OŠ „Stefan Nemanja“ Edin Dugopoljac.

On dodaje da su već dobili rukavice i kese i da će već u subotu, iz svih odeljenja odabrati učenike koji će sa svojim razrednim starešinama zajdeno očistiti celo dvorište i pristupne ulice oko škole. Kako je rekao, trudiće se da bar jednom mesečno održe po jedan čas o podizanju svesti o ekologiji i njenom značaju za sredinu u kojoj žive.

A. Ademović

 

Podeli