Ministarstvo: Paradajz iz uvoza apsolutno ispravan

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović kaže da je vanredna kontrola pokazala da je paradajz iz uvoza, na čijem pakovanju je pisalo da kora nije za ljudsku upotrebu, apsolutno ispravan.

Istakao je da je pokrenuta prekršajna prijava protiv uvoznika koji je načinio grešku.

Nedimović je istakao da će na sajtu ministarstva poljoprivrede biti objavljene sve analize laboratorijske paradajza iz kojih se vidi da je on potpuno ispravan i pogodan za ljudsku upotrebu. Naglasio je da je u pitanju greška uvoznika, kao i da se tačno zna koji uvoznik je načinio grešku.

“Ta stvar koja se desila je greška uvoznika koji je pogrešno deklarisao i zbog toga smo mi pokrenuli prekršajni postupak protiv uvoznika. Imamo i jednog našeg inspektora koji je od 4.000 gajbi koje se nalaze u jednom šleperu. Pazite, u jednom šleperu ima 25 tona, dve gajbice su imale sporan naziv i on će biti sankcionisan. Istakao je da se zbog toga ide u vanrednu kontrolu svih inspektora, kao i da će rezulatati te kontrole biti poznati sledeće nedelje. Moramo biti svesni situacije kolike su to količine robe, vama se nekada desi na jednom prelazu da vam dode 50 šlepera, da li možete svaku gajbu da pregledate”, rekao je Nedimović za RTS.

Dodao je da će protiv još jednog uvoznika biti pokrenut prekršajni postupak, kao i protiv jednog inspektora.

Tanjug

Podeli