Promocija knjige „Izabrana lirika“ autora Redžepa Nurovića

U Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ predstavljena je knjiga književnika Redžepa Nurovića pod nazivom Izabrana lirika.  Zavičajno odeljenje bogatije je za još jedno književno delo koje je sada dostupno svim ljubiteljima pisane reči.

„Izabrana lirika“ sedma je knjiga autora Redžepa Nurovića a prva ove vrste tematike. Kako je rekao nastala je u njegovim zrelim godinama. Kako kaže sam autor kada se odlučio da piše ljubavnu poeziju mislio je da je to jedna od lakših tematika, ali je ubrzo, kako je rekao, shvatio da nije.

„Mislio sam da je to lagana tema ali nažalost prevario sam se. Toliko je dobrih pisaca koji su pisali na ovu temu da je prosto nemoguće izmisliti nešto novo. Kako je vreme prolazilo i nove tehnologije dolazine dosetio sam se da pišem o komunikaciji muškaraca i žena na onaj način kako to rade danas putem digitalne tehnologije kakva je Facebook i ostale društvene mreže.

Jedan od recezenata ove knjige je i književnik Zehnija Bulić koji je na karakterističan način opisao ovu knjigu.

„Ono što je karakteristično za ovu knjigu jeste da je to knjiga izrazito dobre ljubavne poezije. Nekako je svojstveno da u našoj tradiciji imamo sevdalinku kao izrazito urbano gradsku ljubavnu pesmu, međutim nemamo ovakvih knjiga koje su od korice do korice ljubavne. Knjiga je napisana u onoj produženoj pesnikovoj mladosti. Ona je zasnovana na jednoj iskustvenoj bazi i svako novo čitanje otkriva nove odsjaje i nove lepote ove knjige“, istakao je Bulić.

O sedmoj knjizi autora Redžepa Nurovića na promociji govorili su: književnici Enes Nikšić, Zehnija Bulić i Enes Halilović.

A. Ademović

Podeli