Društvo

‘’Bosna’’ u srcu Istanbula

Sa osmehom na licu i rečima dobrodošlice dočekuju se Sandžaklije, ali i svi oni sa prostora bivše Jugoslavije, kojima ”Bosna” u srcu Istanbula pruža osećaj kao da su kod svoje kuće. Ljubazno osoblje, udoban smeštaj i ukusna hrana nisu jedine prednosti hotela, koji je na takvoj lokaciji da vam je praktično sve na dohvat ruke: Kapali čaršija, Plava džamija, Aja Sofija.. S toga ne čudi što se mnogi turisti, i to ne samo sa prostora Balkana, odlučuju za smeštaj u ”Bosni”.

Vlasnik, Daut Alihodžić kaže da je hotel naročito omiljen posetiocima sa prostora Balkana, ali da ima i turista iz različitih delova sveta.

Hotel ”Bosna” postoji već 34 godine. Raspolaže sa 80 ležaja i 33 sobe. Ugostiteljstvo i turizam međutim, nisu jedine delatnosti ovih uspešnih podslovnih ljudi poreklom iz Sjenice, koji su svoj porodični biznis započeli proizvodnjom tekstila. Sada, kao dokazano uspešni biznismeni u inostranstvu, Alihodžići nameravaju da osvoje i domovinsko tržište. Planovi su im, kažu, i da u svom rodnom kraju otvore proizvodne pogone, doprinoseći tako jačanju mostova saradnje između Srbije i Turske.

S.Lj.

Podeli