Politika

Bačevac: Grad ne može da otvara niti da zatvara kockarnice

Skupština Srbije će na sutrašnjem zasedanju razmatrati set ekonomskih zakona, među kojima će biti i Predlog za izmene i dopune Zakona o igrama na sreću. Gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar, narodni poslanik Sandžačke demokratske partije dr Muamer Bačevac je rekao da će ta poslanička grupa podržati predlog izmena, ali i da će  se zalagati za usvajanje novog Zakona o igrama na sreću.

Komentarišući brojne zahteve upućene lokalnoj samoupravi Novog Pazara od strane opozicione Stranke pravde i pomirenja, Bačevac je naglasio da je Skupština Republike Srbije jedina adresa za takva pitanja, te da lokalna samouprava nema nikakve ingerencije po pitanju kontrole rada kladionica.

”Grad Novi Pazar i gradonačelnik Nihat Biševac, koji je ovih dana meta opozicije, što je vrlo nekorektno i neljudski, s obzirom da znamo njegov karakter i profil kao čoveka, niti može da osniva niti da ”gasi” kladionice, jer to nije u opsegu njegovog delovanja”, kazao je Bačevac.

On je rekao da će SDP u Skupštini Srbije insistirati da se donese novi Zakon o igrama na sreću. ”Mi želimo da sačuvamo našu decu od zavisnosti od kocke i zaštitimo sve građane, ali na jedino mogući zakonski način. Tražićemo da se granica podigne sa 200 metara na 2000 metara udaljenosti vazdušnom linijom, i to ne samo od škola, već i od drugih obrazovnih institucija ali i kulturno-istorijskih spomenika”, zaključio je Bačevac.

S.Lj.

Podeli