DruštvoVesti

Odron na putu Kraljevo-Raška: Vozila se propuštaju naizmenično

Zbog velikog odrona na magistralnom putu Kraljevo – Raška kod Bresnika, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

“Ekipe radnika preduzeća AD “Novi Pazar-put” su od jutra na terenu i uklanjaju zemlju i kamenje”,rekao je za RTV Novi Pazar direktor tog preduzeća Nermin Ljajić

Zbog radova saobraćaj je povremeno u potpunom prekidu. Ljajić kaže da je do odrona  došlo juče oko 16.30, kada se obrušilo oko 1.000 kubika zemlje i kamenja. Niko nije povređen.

Tokom večeri je bila postavljena semaforska signalizacija, kojom ce biti regulisan saobraćaj na ovoj najprometnijoj deonici Ibarske magistrale.

Iz preduzeća koje održava ovu deonicu potvrdili su da će povremeno prekidati radove kako bi propustili vozila koja budu čekala iz oba pravca. Putari i saobraćajni policajci apeluju na vozače da budu oprezni kroz Ibarsku klisuru kod Bogutovca, Maglica, Bresnika, Dobrih strana i Polumira gde ima čestih odrona, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu.

Ljajić dodaje da ukoliko se radovi budu odvijali po planu i brdo ne nastavi da se obrušava, saobraćaj na tom delu magistralnog puta biće normalizovan do kraja dana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir, RTV Novi Pazar)

Podeli