Kultura

Predškolci oduševili publiku nastupom na Festivalu stvaralaštva

Na Festivalu stvaralaštva mladih predstavili su se i mališani iz Predškolske ustanove “Mladost”.  Nastup predškolaca, koji je bio revijalan, oduševio je brojnu publiku u novopazarskoj koncertnoj dvorani. Iako su nastupili prvi put mališani i njihovi vaspitačI su ispoštovali sve propozicije ovog Festivala i priredili više od sat vremena zanimljivog programa koji je oduševio sve prisutne, a posebno roditelje koji su ujedno vidjeli koliko se radi sa njihovom djecom u vrtićima. Mališani su se pokazali i u solo nastupima, drami, skečevima, recitacijama, llikovnom izrazu, ali i modernom plesu.

” Vodili smo računa da obuhvatimo sve i zbog toga je program malo duže trajao. Možda je publika očekivala da će biti kraće s obzirom da u djeca u pitanju. Mi smo bili spremni i znali smo da djeca to mogu, što smo večeras i dokazali. Veoma smo zadovoljni učešćem.  Nismo bez razloga smislili slogan za naše učešće: Jesmo mali početnici, al uskoro pobjednici ”, rekla je direktorka Predškolske ustanove “Mladost”, Sabina Hoćanin.

Predstavnici vrtića se nadaju da će se ova tradicija nastaviti i da će od sada predškolci uvijek imati svoj prostor u okviru Festivala stvaralaštva. Sa  nastupom najmlađih učesnika ujedno je završeno pojedinačno predstavljenje svih osnovnih i srednjih škola. Ostaju finalne večeri u kojima će se videti ko su najbolji od najboljih.

Podeli