Politika

Odbornici usvojili izveštaje o radu, imenovali troje direktora

Skupština Novog Pazara usvojila je danas izveštaje o radu Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva i Uprave prihoda, kao i svih šest javnih preduzeća. Tokom Skupštine istaknuto je da su ona poslovala pozitivno i uspešno tokom 2017.godine.  Gradska skupština je imenovala Huseina Memića za direktora Kulturnog centra, Džemaludina Paučinca Kancelarije za mlade, a Fatimu Durović za direktorku Centra za decu i omladinu “Duga”, koji su izabrani putem javnog konkursa.

Načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara Almir Leković upoznao je odbornike sa aktivnostima tokom 2017.godine, sprovedenim u cilju unapređenja rada lokalne samouprave, a u svrhu efikasnosti pružanja usluga iz nadležnosti prema građanima kao i povećanja nivoa  transparetnosti u skladu sa zakonskim propisima. Leković je istakao da su odeljenja radila koordinisano i u znatno otežanim uslovima kada je o prostornim i tehničkim resursima reč.

„Smatram da je lokalna samouprava u prethodnoj godini radila kvalietno, ažurno i po zakonu. To potvrđuju različiti izveštaji inspekcijskih službi. Nadam se da ćemo u narednom periodu ukloniti sve poteškoće u radu, jer je Gradska uprava za izvorne i poverene poslove servis građana, čije nam je zadovoljstvo najbitnije“, rekao je Leković.

Predsednica Skupštine Ifeta Radončić  kaže da je govornica nekoliko puta zlopotrebljena od strane odbornika opozicije, te da  kao dopusnke tačke dnevnog reda,koje su predlagali nisu u nadležnosti Skupštine.

Na sednici je potvrđen mandat Golubu Vidojeviću iz redova Srpske napredne stranke.

Odbornik u lokalnom parlamnetu dr Meho Mahmutović ocenio je današnje zasedanje konstruktivnim, ali I dobro organizovanim. On ističe da  su  izveštaji pokazali da uspešno poslovanje javnih preduzeća I odeljenja u u okviru lokalne samouprave.

Odbornici su  razmatrali Plan detaljne regulacije koridori infrastrukture na Goliji za prostor koji pripada Novom Pazaru zbog ideje turističkog puta Golija i razvoja mreže infarstrukture, koja je nastala u toku izrade prostrornog plana Parka prirode Golija. Cilj je unapređenje područja, turističke promocije Golije i otvaranje područja prema užem i širem okruženju, a radi daljeg razvoja opština, odnosno gradova koji gravitiraju području parka prirode Golija.

Odbornici su raspravljali i o Odluci  donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju mini-hidroelektrane “Lozno”, a usvojena je i Odluka o realizaciji koncesije obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Novog Pazara.

U izveštaju o radu, Gradska uprava za naplatu javnih prihoda  je tokom 2017. izvršila sve obaveze iz nadležnosti. Prema rečima izvestioca, rukovodioca Mirze Bojadžića rezultati i pomaci vidljivi su iz uporednih podataka koji govore da je stepen naplate sredstava po različitim osnovama uvećan. Tome je pored ažurnosti u radu GU, doprinela edukacija građana na temu odgovornosti poreskih obveznika i benefita koji se stiču izmirivanjem obaveza.

S.Redžepefendić

Podeli