Društvo

Počeli radovi na sređivanju javnih zelenih površina

Radnici Radne jedinice ,,Zelenilo”, koja posluje u okviru novopazarskog Javnog komumalnog preduzeća ,,Gradska čistoća”, počeli su sa orezivanjem drveća. Kako ističe šef ove jedinice Jasmin Ahmetović sa radovima se već počelo a lepo vreme im je omogućilo da brže završe određene lokacije.

Sa dolaskom proleća počinju i redovne aktivnosti Radne jedinice “Zelenilo”. Lepo vreme omoguićilo im je da sređivanje grada, odnosno orezivanje drveća, kao i priprema za ozelenjavanje svih javnih zelenih površina, protekne bez većih problema.

“Trenutno se nalazimo u Mitrovačkoj ulici, takozvane Simpove zgrade gde se adekvatno vrši orezivanje stabala breze. Dovodimo ih do određene visine, kako u narednom periodu ne bi smetale našim sugrađanima, a pogotovo deci koja prolaze ovim putem zbog odlaska u školu. Imamo u planu da završimo i ulicu Kej 37 Sandžačke divizije koju smo započeli. Prva zona je već odrađena a tu spada strogi centar grada. Nadam se da ćemo za dve sedmice odraditi sve ulice u gradu”, istakao je Ahmetović.

On kaže, da uporedo sa orezivanjem stabala rade i na sređivanju laguna, odnosno brana. Kako je rekao, čišćenje brane na Sebečevskoj reci privodi se kraju. Takođe je rekao i da se priprema zemljište za sađenje novog cveća na svim javnim zelenim površinam.

A. Ademović

 

Podeli