DruštvoHronika

Pokušali da zapale kola imama Suljovića, pa pucali na njegovog rođaka

Nepoznata lica pokušala su da zapale automobil i kuću imama Hasiba Suljovića u novopazarskom naselju Mur.Kako saznaje Tanjug, dva ili više lica u crnom automobilu marke “jepp” stala su sinoć ispred Suljovićeve kuće i polilia bezinom njegov automobil marke “pasat”.Nakon što ih je video Suljovićev rođak oni su se dali u beg ispalivši pri tome više hitaca iz pištolja ka njemu. Nakon toga su pobegli u pravcu Ribaića, odnosno Tutina.Na lice mesta odmah je izašao javni tužilac Edis Arifović i izvršio uviđaj.On je nalažio da se oduzmu snimci bezbednosnih kamera sa okolnih zgrada.Tužilac nije mogao da iznese više detalja o ovom događaju.

Imam Suljović je rekao da se sve dogodilo oko 1:20 sinoć kada je čuo pucnje nakon čega je došao do prozora da vidi šta se dešava i ugledao dvojicu sinovaca.

– Nakon toga sam izašao i saopštili su mi da je moje vozilo poliveno benzinom. U momentu kada je počinilac polio kola bezninom sustigao ga je moj sinovac i pitao šta to radi a on se dao u beg i počeo da puca nekoliko puta – rekao je Suljević za Tanjug.

Suljević smatra da se radi o mučkom napadu, kao što je bilo u slučaju njegovog kolege Nezir efendije. Izrazio je nadu da će policija uspeti da locira počinioce ovog dela.U Novom Pazaru je pre nekoliko dana pretučen Nezir Salihović imam Bor džamije.  Njega je više lica pretuklo u blizini kuće, a tukli su ga nogama i štanglama.

Izvor: Blic

 

Podeli