Društvo

Kostić i dalje na čelu Državnog univerziteta

Prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, ostaje na čelu ove visokoškolske ustanove  u narednom trogodišnjem mandatnom periodu. Ovu odluku jednoglasno je na današnjoj sednici doneo Savet Državnog univerziteta, najviši organ upravljanja. Time je okončan postupak za izbor rektora za mandatni period od 2018. do 2021. godine.

Dr Miladin Kostić, redovni profesor na Departmanu za pravne nauke, koji je ovu dužnost obavljao u dva prethodna mandata, izabran je za rektora tajnim izjašnjavanjem članova Saveta.  Prethodno je tokom izborne procedure, prof. dr Miladin Kostić bio jedini kandidat Senata, veća svih departmana Državnog univerziteta, kao i administrativnih radnika.

Komisija za sprovođenje izbora rektora konastatovala je  da je kompletna izborna procedura protekla u skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Članovi Senata, kao i članovi Saveta izrazili su uverenje da će rektor Kostić u kontinuitetu uspešno raditi na razvoju Univerziteta, jačanju kvaliteta nastave i naučnog rada, kvaliteta nastavnog kadra i međunarodne saradnje. Kostić je dobio i jednoglasnu podršku Studentskog parlamenta Državnog univerziteta.

Na današnjoj sednici Saveta istaknuto je da je prof. dr Miladin Kostić postigao značajne rezultate, u dosadašnjem obavljaju funkcije rektora, ali i u oblasti nastave, naučnog i stučnog rada, rada u akademskoj i široj zajednici i u razvoju saradnje sa institucijama u zemlji i inostranstvu. Zahvaljujući na podršci, rektor Kostić je istakao da će se u narednom periodu zalagati za uvođenje novih studijskih programa, kadrovsko jačanje institucije i za kvalitetno znanje, kao glavni rezulatat obrazovnog procesa.

Miladin Kostić je doktor pravnih nauka i redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Univerzitetsku karijeru započeo je 1980. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini. Na Državnom univerzitetu je angažovan od početka rada ove institucije, kao predavač ali i član rukovodećeg tima: obavljao je funkciju zamenika predsednika Privremenog saveta univerziteta, bio je predsednik Saveta, član Senata, i šef Departmana za pravne nauke.

 

Podeli