Društvo

Privodi se kraju film o “Starom dedu”

Film Stari Dedo – multimedijalni portert istorije, kulture i tradicije Novog Pazara će ovih dana biti završen.  Kroz kratak video sadžaj na autentičan i zanimljiv način biće predstavljene fortografije do kojih je istraživanjem došao administrator fejsbuk stranice Stari dedo.

Akademska inicijativa Forum 10 u proteklom periodu realizovala je brojne brojne projkete. Među njima je snimanje filma Stari Dedo – multimedijalni portert istorije, kulture i tradicije Novog Pazara.  Prethodnih nekoliko meseci prikupljale su se sve vredne  objave, fotografije i priče koje je Stari Dedo objavio  na svojoj fejsbuk stranici. Za snimanje filma angažovani su i glumci.

Na društvenoj mreži fejsbuk uspešno deluje stranica Stari dedo na kojoj se nalaze brojne stare fotografije Novog Pazara, znamenitih ličnosti i događaja, koji su obeležili istoriju ovog naroda. Fotografije, koje su retke i dragocene slikovito vraćaju u prošla vremena kada su se nosili fesovi, takozvani ćulasi i feredže. Njegove priče i objave o ljudima, događajima, životnim trenucima, prate istoriju grada Novog Pazara. Ova stranica ima blizu 20.000 pratilaca.

 

 

Podeli