Društvo

“Pravilnik o podsticajima” za poljoprivrednike

„ Pravilnik o podsticajima u stočarskoj proizvodnji” Ministarstva poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede  predstavljen je poljoprivrednicima u selu Šipče. Tribina sa ciljem da upozna stočare o zakonskim pravima okupila veliki broj tamošnjih meštana, a ono što ih je interesovalo su i promene na poljoprivrednom gazdinstvu, koje moraju da se evidentiraju.

Posebno se govorilo o podsticajima resornog ministarstva u stočarskoj proizvodnji  u ovoj godini. Novina je da je za neumatičenu kravu ,a koja će se oteliti tokom 2018. godine resorno ministartsvo  povećalo subvencije sa 5.000 na 10.000. Ostale subvencije u Pravilniku  su nepromenjene. Savetodavci Silvija Hodžić I Safet Vesnić, pojasnili su poljoprivrednicima stavke u tom dokumentu.

Ovakve tribine su od velike koristi za poljoprivrednike. Kako kažu znače im i preporuke savetodavaca, jer im pomažu da unaprede svoj rad na imanju I budu konkurentniji na tržištu.

Savetodavci su apelovali na poljoprivrednike, posebno na mlade da ostanu na svojim imanjima, jer  sela u ovom kraju imaju potencijala za sve poljoprivredne grane, ali I za organsku proizvodnju koja je aktuelna na evropskom tržištu. Oni dodaju da sela u ovom delu naše zemlje imaju I uslova za razvoj seskog turizma ističu.

 

 

 

 

Podeli