DruštvoVesti

Nastavak saradnje sa Kinezima na autoputu kroz Sandžak

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, koji mu je uručio pismo predsjednika Si Đinpinga. Predsednik Si je, kao što je ranije saopšteno, prihvatio poziv predsjednika Vučića da ponovo posjeti Srbiju.

“Prijateljstvo dva naroda je čelično, i, kao što je predsjednik Si više puta rekao, to prijateljstvo niko ne može da sruši. Ono je pokazano, dokazano, potvrđeno u najtežim trenucima kroz našu istoriju. Mi smo veoma zahvalni narodu Narodne Republike Kine i kineskom rukovodstvu na čelu sa predsjednikom Si Đinpingom na podršci koju pruža Republici Srbiji, našem narodu i našim građanima. Mi ćemo i danas da razgovaramo o brojnim projektima između Kine i Srbije. Od infrastrukturnih projekata posebno će biti zadovoljni građani Arilja, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i drugih mjesta, zbog toga što ćemo da razgovaramo o nastavku saradnje i izgradnje autoputa prema Boljarama, prema granici sa Crnom Gorom, ali i o mnogim drugim projektima. Naši građani, naš narod, izuzetno cene, poštuju i vole Narodnu Republiku Kinu i kineski narod”, rekao je Vučić.

Intenzivno se radi na dogovoru o modalitetima investiranja i izgradnje dionice Koridora 11 od Požege do Boljara, koji će centralnoj i jugozapadnoj Srbiji obezbijediti brži ekonomski razvoj. Podsietimo, krajem novembra prošle godine na samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, Vlada Srbije je sa kineskom kompanijom „China Communications Construction Company Ltd“ potpisala ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji autoputa E-763, od Preljine do Požege, u dužini od 30,9 kilometra. Tom prilikom sa istom kompanijom je potpisan i memorandum o razumijevanju i saradnji za dionicu trase od Požege do Boljara. Ova kineska kompanija već izvodi radove na autoputu kroz Crnu Goru.

Agencije

A. Ni.

foto/Tanjug

Podeli