Društvo

Rehabilitacija puta Novi Pazar-Raška

 

 

U Gradskoj upravi u Novom Pazaru danas je održan sastanak gradonačelnika i njegovih saradnika sa predstavnicima investitora i projektanata na rehabilitaciji putnog pravca Novi Pazar-Raška. Ovaj izuzetno važan posao za Novi Pazar i zaleđe je u toku, a posao finansira JP „Putevi Srbije“ sredstvima Svetske banke.

Današnji sastanak gradonačelnika i predstavnika investitora i projektanata za rehabilitaciju puta Novi Pazar-Raška imao je za cilj  da, dogovorom i pravilnim sagledavanjem problema u dosadašnjoj eksploataciji, ovu saobraćajnicu učini efikasnijom i bezbednijom posle rekonstrukcije. Inicijativa je potekla iz Gradske uprave u Novom Pazaru i na ovom projektu se radi već tri godine.

„Na današnjem veoma uspešnom sastanku mi smo evidentirali sve probleme i ključne tačke na koje se posebno mora obratiti pažnja. Evidentirana su zauzeća pored samoga puta, ne nekim bezbednosnim površinama, koja su u vlasništvu „Puteva Srbije“. Zatim, evidentirali smo sve tzv „crne tačke“, na kojima se mogu očekivati ili na kojima su se već dogodile saobraćajne nezgode“, kaže Elvir Hamidović, gradski arhitekta.

Projekat rehabilitacije puta Novi Pazar-Raška obuhvatiće i izgradnju 16 autobuskih stajališta, povraćaj zauzetog putnog zemljišta  i na njemu gradnju pratećih infrastrukturnih sadržaja poput biciklističkih staza, staza za pešake i drugo.

Podeli