Društvo

“Otvorena ruka” obeležila godišnjicu pogibije doktora Dževada Ljajića

Članovi Udruženja “Otvorena ruka” i ove godine su organizovali besplatne preglede u selu Buče, a podelili su i pakete namirnica i garderobu građanima slabijeg materijalnog stanja, baš kako je činio tokom života i njihov kolega i prijatelj dr Dževad Ljajić.

“On je bio inicijator ovih pregleda jer ovi ljudi moraju da prelaze desetine kilometara do prvog lekara. Mi ćemo nastaviti sa ovim humanim akcijama jer je Dževad bio veliki humanista” – rekao je doktor Fatmir Mehmedović, član “Otvorene ruke”. Tokom akcije pregledano je više od 40 meštana ovog sela koji su jedva čekali da se požale na brojne zadravstvene probleme koje imaju.

Godišnjica smrti Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića obeležena je i u sedištu “Otvorene ruke” gde su članovi ovog udruženja, u prisustvu supruge preminulog Dževada, Šefke i njihovih sinova, podelili humanitarne pakete i garderobu građanima slabijeg materijalnog stanja, kako je i Dževad radio tokom svog života.

Iako tužni zbog gubitka Dževada, istajni su u misiji da nastave da pomažu ljudima na isti način kao i Ljajić. Članovi ovog Udruženja pokrenuli su inicijativu prikupljanja sredstava kako bi se obavio hadž za nastradalog Ljajića.

Akciju u Otvorenoj ruci obišli su i ministar Rasim Ljajić, državni sekretar u ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat BIševac koji su porazgovarali sa Šefkom Ljajić. Pre ove posete, pomenuta delegacija posetila je i porodicu Veselinović.

Podsetimo, porodicama Veselinović i Ljajić Ministarstvo odbrane prošle godine kupilo je stanove u centru Novog Pazara, u koje se oni još uvek nisu uselili. Kako je objasnila Šefka Ljajić stanove polako sredjuju i u jednom trenutku će i doći do konačnog preseljenja.

K.R.

 

      

 

 

Podeli