DruštvoVesti

Gradska čistoća na dobrom putu da riješi problem pasa lutalica

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ sklopiće ugovor za usluge zoohigijene sa firmom “Avenija MB” koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu. Podsjetimo, tenderom se tražila firma za humano hvatanje pasa lutalica i dalju brigu o njima u ovoj godini na teritoriji Novog Pazara.

Ova firma ponudila je, da usluge humanog hvatanja obavi za 9.000 dinara po psu, a uklanjanjanje i transport uginulih životinja za 66 dinara. Sa druge strane, firma “Univet”, koja se takođe prijavila na tender ponudila je da za 20.400 dinara hvata pse.

Preduzeće “Avenija MB”, kada joj se povjeri posao biće u obavezi da u ovoj godini hvata pse lutalice, da ih evidentira i vakciniše, čipuje i steriliše. Ta firma je u obavezi da ih smjesti u azil u skladu sa zakonom.

Prema riječima nadlježnih iz JKP “Gradska čistoća” ova firma dostavila je urednu dokumntaciju te tako zadovoljila sve uslove i standarde predviđene zakonom i tenderom.

Podsjetimo, Skupština Novog Pazara usvojila je na jednoj od sjednica i program o kontroli i smanjenju populacije pasa i mačaka lutalica na teritoriji ovog grada. U tom dokumentu je procjenjeno da na teritoriji Novog Pazara ima oko 1.500 pasa lutalica, da se taj broj vremenom povećavao, a samim tim i broj napada na ljude.

A. Ni.

Podeli