Završen projekat “IT je i za žene”

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija finansiralo je aktivnosti Udruženja „Svetionik“ koje su usmjerene ka obučavanju dama iz oblasti programiranja a u okviru projekta „IT je i za žene“. Od 30 učesnica ovog uspješno završenog projekta koje su dobile i sertifikate, 18 ih je iz Novog Pazara, a po četiri iz Sjenice, Raške i Tutina.

Projekat pod nazivom “IT je i za žene” bio je jedan od devet odobrenih na Javnom konkursu za dodjelu sredstava programima u oblasti razvoja informacionog društva, na temu podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija – prekvalifikacija i dokvalifikacija žena.

Nakon pet  mjeseci obuke učesnice su dobile sertifikat o uspješno završenoj obuci iz oblasti programiranja od strane Udruženja „Svetionik“ i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Sa damama su radili stručnjaci iz ove oblasti. Cilj projekta bio je da dame uvede u svijet programiranja, te ih obuči za sticanje vještina za dalje usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija.

A. Ni.

Podeli