KulturaVesti

U subotu u 20h premijera predstave “Žak i njegov gospodar”

Sve je spremno za premijeru predstave “Žak i njegov gospodar” koja novopazarsku publiku očekuje u subotu 10. marta sa početkom u 20 časova. Ulaznice po cijeni od 300 dinara u prodaji su sutra od 12 sati na biletarnici Kulturnog centra.

Pošto je sve spremno za sutrašnju premijeru predstave “Žak i njegov gospodar”, direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović otkriva da je posebno ponosan na kreativni tim  mladih ljudi koji je masjtorski odgovorio na ovaj izazov.

Predstavu je režirao mladi David Alić. Cilj je bio, kaže, sačuvati cjelovitost piščeve namjere. Koreografiju za predstavu radila je iskusna Irina Mitrović. Dramaturgiju dela Milana Kundere, nimalo lak posao, uradila je mlada Kristina Bojanić.

Predstava se bavi odnosom između sluge Žaka i njegovog gospodara. To je priča o Žakovoj ljubavi prekidana najrazličitijim digresijama, sa ciljem da se događaji pokažu u novoj povezanosti. Komad je pun filozofskih rasprava, sa porukom prijateljstva i ljubavi.

Naglašeno je da je ovo jedan od najvećih projekata Regionalnog pozorišta za petnaest godina postojanja. Publika će vidjeti fenomenalnu scenografiju, kostime i čuti muziku koja je specijalno rađena za ovaj komad uz veliki broj glumaca na sceni.

A. Ni.

Podeli