Odgovor Zukorlićevom ‘Sandžačkom informeru’ koji se finansira iz vitrova i zekata

Poštovana gospodo iz privatnog ‘Sandžačkog informera’ Muamera Zukorlića pod nazivom Sandžak Press (mada nismo sigurni da će se ovo Sandžak i kod vas održati, nalik na BDZ Sandžaka) kada odlučite da pišete o Sandžačkim novinama morate prvo znati ko ste vi i šta da bi nekome drugome nešto prigovorili.

Zato ćemo Vam mi reći ko je to Sandžakpres!? Vidite, vi ste jedan poluilegalni portal Islamske zajednice u Srbiji i Stranke pravde i pomirenja (SPP), a da pojednostavimo vi ste jedan privatni portal Muamera Zukorlića koji se koristi za laži, potvore, blaćenja i zagađivanje sandžačkog medijskog prostora. Što je najgore, to sve dolazi od nekakvih hodža, koji bi trebali biti putokaz ovom narodu prema moralnim normama.

Lažete da je portal sandzacke.rs bio ikada finasiran od strane BNV. Dajte nam ijedan dokaz za to! Nemate ga! Ali zato BNV jeste finasiralo vaš video ogranak koji neslavno nosi slavno ime TV Sandžak. I ne samo to, draga gospodo, Sandžakpres se finasira iz budžeta Islamske zajednice, tačnije od sadake, vitrova i zekata ovog napaćenog sandžačkog muslimana. Oni izdvajaju od usta da bi uplatili to u Islamsku zajednicu a onda vi primate platu iz te IZ da bi, izmedju ostalog, napadali Bošnjake koji ne misle kao vi i da bi hvalili Aleksandra Vučića.

I ko to radi?

To radi onaj najveći sandžački bot, koji pripada familiji koja prvo zasnuje radni odnos u IZ svom djetetu pa ga tek onda pravi. Jer sve što imaju zaposlili su u Islamskoj zajednici i natovarili na leđa sandžačkih muslimana. Sve ono što oblače, jedu, ondje gdje žive, u čemu se voze… sve je to od sadake ovog naroda.

A onaj drugi, sin velikog pomiritelja i halal akademika, isto je idejni tvorac svih spletki i laži koje su stvarane u produkciji Sandžakpresa. Isti je slučaj i sa njim, s tim što ga je “beogradski tata” zaposlio kao profrsora etike i morala u Medresi iako je kao učenik nasrtao na druga sa nožem u ruci. To je ta MU-ZU etika i moral.

Koliki ste vi falsifikatori najbolje se vidi i po tome što ste citirajući danas naš tekst izvorno objavljen pod naslovom “Licemjerna politika Ugljanina i Zukorlića” preimenovali i iz njega izbacili dio koji vam ne odgovara jer se odnosi na vašeg šefa Muamera Zukorlića.

Ovo je dio teksta koji ste vi izostavili:

“Zanimljivo je da su se sada uloge zamijenile. Sada Zukorlić obija beogradske pragove nudeći bošnjačko praštanje i pomirenje srpskoj eliti, dok se Ugljanin preko noći sjetio nacionalnih prava i diskriminacije.

Očito je da bošnjačkim političarima diskriminacija Bošnjaka i prava zavise od fotelja u Beogradu, tako da možemo očekivati da ako Ugljanin uđe u Vladu opet priredi neku vojnu vježbu, a ako Zukorlić iz nje bude izbačen da će Bošnjaci ponovo biti diskriminisani.”

Čudi opsjednutost MU-ZU firme likom Esada Džudža. Već nebrojano puta ga povezujute sa portalom sandzacke.rs iako se on već u više navrata distancirao od našeg portala. Mi znamo da je vama teško shvatiti da neko može biti nezavisan i da ne mora biti na uzici. Jednostavno nekim robovima je sloboda neshvatljiva.

Zato Vam poručujemo i pozivamo vas na jedan izazov. Mi ćemo objaviti kritički tekst protiv Rasima Ljajića (za koga kažete da stoji iza nas) a vi gospodo objavite jednu, dakle samo jednu, rečenicu protiv vašeg gospodara Muamera Zukorlića. Izazov kreće danas i trajaće narednih 10 dana.

Izvor: SANDŽAČKE NOVINE

Podeli