Politika

Bačevac: Zukorlić koristi Skupštinu za političku promociju i zloupotrebu islama

Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije dr Muamer Bačevac oštro je, u republičkom parlamentu, reagovao na pokušaje zloupotrebe skupštinske govornice od strane poslanika  Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića i Jahje Fehratovića. Bačevac je osudio politizovanje vere i verskih osećanja muslimana, što je Zukorlić i na današnjoj sednici Skupštine Srbije nastavio da čini.

Na današnjem zasedanju republičkog parlamenta narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja  Jahja Fehratović je mimo procedure i suprotno poslovniku insistirao kod predsedavajućeg skupštine, da govori umesto svog stranačkog kolege Muamera Zukorlića. Da ne poznaje procedure i skupštinski poslovnik pokazao je i Muamer Zukorlić koji je kritikovao predsedavajućeg što nije dao reč Fehratoviću iako ovaj, po poslovniku, nije imao pravo u tom trenutku da govori.

“Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratovic  je u svom prethodnom govoru, grubo zloupotrebio skupštinsku govornicui u raspravi o izboru zamenika javnih tužilaca,kada je govorio o postupcima koji  se protiv njega lično vode pred sudovima.  Na taj način Fehratović je direktno pokušao da izvrši pritisak na pravosuđe pritom ne spominjući da se u svim ovim postupcima pred sudovima brani, pozivanjem na poslanički imunitet. Na ove zloupotrebe  u Skupštini”,ukazao je narodni poslanik Sandžačke demokratske partije  dr Muamer Bačevac.

Koliko ne poštuje republički parlament narodni poslanik Muamer Zukolić pokazao je i svojim odevanjem. On se u trenerci sa “Džume namaza”, pojavio u Skupštini Srbije.

 

 

 

Podeli