Društvo

Proslave 8.marta u udruženjima OSI

Članice Saveza slepih i slabovidih i Udruženja gluvih i nagluvih, na tradicionalan način obeležile su svoj dan, Dan žena, 8.mart. Okupljanja ovim povodom, za njih su uvek lepa prilika da se zabave, druže, da dobiju poklone i da osete da su posebne – da su dame koje zavređuju pažnju.

Slepe i slabovide dame su i ove godine na tradicionalan, a opet poseban način obeležile svoj dan. Tradicionalno se slavilo, a ono što je, moglo bi se reći posebno, što je istakla sekretar Saveza slepih i slabovidih Mirsada Dibranin Ajdinović, je priča o slepo-gluvonemoj spisateljici i njenom razvojnom putu, o nesvakidašnjem karakteru, heroini koja snagom sopstvene volje bira da život sagledava iz perspektive mogućnosti i ne obazirući se na nedostatke.

Osmomartovskoj proslavi u Savezu slepih i slabovidih prisistvovali su i gosti iz Gradske uprave Novog Pazara, kao i predstavnici centara za socijalni rad.

Dan ranije, 8.mart su proslavile i članice Udruženja gluvih i nagluvih.

”Mi se trudimo da svake godine članicama obezbedimo neki skroman poklon i one se zaista, bar na sat vremena, osete posebnim. Ovo je samo jedan od načina da se ove žene socijalizuju, a ima mnogo načina, i da se osete ravnopravnim članicama društva”, rekla je sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Amela Alivodić.

Za uspešnu realizaciju Dana žena – kako istiće Alivodić – zaslužni su: preduzeća Hari Trade i Premija i poslastičarnica Hani.

S.Lj.

Podeli