Politika

Brnabić sa novima ambasadorom UAE

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je novopostavljenog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubaraka Al-Daherija.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je novopostavljenog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubaraka Al-Daherija i pozitivno ocenila sveukupnu bilateralnu saradnju dve države.

Ona je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru i izrazila uverenje da će zajednički raditi na unapređenju prijateljskih odnosa i ekonomskoj saradnji u obostranom interesu, ističući da Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati već sprovode više uspešnih zajedničkih projekata.

Ambasador je prepoznao nove mogućnosti za saradnju u oblastima energetike, građevinarstva i turizma i izrazio očekivanje da će se povećati broj investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji žele da posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s međima.

Sagovornici su se složili da je uvođenje direktne avio- linije umnogome doprinelo približavanju dve zemlje, naroda i kultura i otvorilo nove mogućnosti saradnje.

Izvor: Tanjug

Podeli