Categories: DruštvoEkonomija

Turski investitori otpočeli proizvodnju u Priboju

Nakon šest meseci opremanja 20.000 kvadrata proizvodnih pogona u Slobodnoj zoni Priboj, turska kompanija Fleks akademi otpočela je sa probnom proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Probne radove i obuku trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama turskog investitora do kraja godine i kompletiranja serijske proizvodnje planira se  upošljavanje 300 radnika.

Dopremom prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju , stekli su se uslovi za kompletiranjeproizvodnje sa  linijama  pletenja, sušenja i  varenja za proizvodnju cevi, čime je otpočela probna proizvodnja i obuka za 80 zaposlenih.

Prema rečima Sulejmana Karakusa direktora u firmi Flex Academy d.o.o, probna faza je započela na 20 mašina za finalnu proizvodnju cevi, a za 10-ak dana očekuje se  doprema kompletne linije  sa kojom će otpočeti serijska proizvodnja. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u  proizvodnj raditi  160 radnika.

Konkurs za zapošljavanje  turske firme koja ima 25-ogodišnji renom na svetskom tržištu, privukao je više od hiljadu nezaposlenih lica iz kategorije mladih i bivših radnika pribojskih industrijskih giganata koji su se prijavili na oglas u potrazi za poslom. Dragan Stikić novozaposleni radnik kaže da je nakon 6 godina i 10 meseci rada u FAP-u ostao bez posla i da se spremao sa porodicom da napusti grad, kada je odlučio da se javi na konkurs Flex Academy d.o.o gde je prošao testove i dobio posaou svojoj struci kao električar, što je značilo i automatski ostanak u svom rodnom gradu.

Uz zapošljavanje znatnog broja radnika, turski investitori najavljuju i društveno odgovorne aktivnosti u široj zajednici koje nam je prezentovao direktor u Flex Academy Erdžan Šenaj : „..Uspostavlajnejm rada u punom kapacitetu do kraja godine čemo uposliti 300 radnika, a u planu su nam i  raznovrsne akcije u lokalnoj zajednici gde poslujemo. Danas smo shodno našoj tradiciji  početka rada podelili simbolične poklone za najugroženije kategorije u Priboju, donacijom za kuhinje Crvenog krsta, Opšte bolnice i Udruženja za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Priboju, a ubuduće ćemo u saradnji sa svim faktorima sa lokala, biti stalni akteri društvenog života šire zajednice.“

Goran Reković

 

 

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

10 hours ago