Društvo

Saradnja lokalnih samouprava na planu ekologije

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Ermin Đerlek i član gradskog veća, Ervin Čašić sastali su se sa članicom gradskog veća Novog Sada, Mirom Radenović i njenim timom.  Cilj sastanka jeste da se iskoriste iskustva predstavnika Novog Sada u rešavanju ekoloških problema u gradu Novom Pazaru.

Na sastanku je bilo riječi o problemima kao što su psi lutalice, prečišćavanje otpadnih voda, reciklaža otpada, obezbeđivanje pijaće vode u školama seoskim podrucijima, eko takse, lokalizacija deponija ,zaštita reka i ekološko obrazovanje.

“Saveti predstavnika Novog Sada o načinu rešavanja problema i spremnost da svojim iskustvom pomognu u mnogome će dobrineti poboljšanju stanja u našem gradu”, rekao je Đerlek.

Na drugom sastanku u organizaciji CEDEF-a razmenjena su mišljenja sa načelnikom gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj grada Čačka, Vladimirom Grujovićem i generalnom direktorom CEDEF-a, Majom Barać Stojanović o prokjektima koji bi bili značajni za razvoj grada Novog Pazara.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Ervin Đerlek, izrazio je nadu da će u uz  pomoć stručnjaka uskoro u Novom Pazaru biti realizovano nekoliko projekata važnih za razvoj grada.

Podeli