DruštvoVesti

Rekonstrukcija puteva u Sandžaku ostaje prioritet

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsjednica Skupštine Ifeta Radončić i zamjenik gradonačelnika Nebojša Ravić sa saradnicima, bili su domaćini ambasadorima Republike Turske i Kraljevine Norveške u Srbiji, Tanžu Bilgiču i Arneu Sanesu Bjornstadu.

Rekonstrukcija magistralnih putnih pravaca Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin ostaje, između ostalih, prioritetan projekat koji će se realizovati uz podršku Republike Turske, rekao je ambasador Bilgič. Sa druge strane Kraljevina Norveška posebno je zainteresovana da finansira projekte koji će doprinijeti razvoju potencijala ovog kraja, rekao je ambasador Bjornstad.

Na zadovoljstvo građana Novog Pazara i Sandžaka očekuje nas niz važnih projekata koji će se vrlo brzo realizovati u saradnji sa ove dvije prijateljske zemlje, rekao je Biševac nakon sastanka, istakavši ogromnu zahvalnost ambasadorima i njihovim zemljama za sve što su do sada uradili za građane ovog kraja.

Turska nikada nije, niti će odustati od projekata koje je dogovorila sa Novim Pazarom i ostalim opštinama Sandžaka. Nastavljamo bratsku i nesebičnu pomoć i podršku u razvoju Novog Pazara i Sandžaka, rekao je između ostalog ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

„Imamo nove projekte koje ćemo uspješno realizovati kao i sve do sada. Novitet je, a o tome smo danas posebno pričali, da će se raditi putevi od Novog Pazara ka Sjenici i Tutinu. Naši eksperti su bili na terenu i imamo sliku kako će se rekonstrukcija realizovati, sve naše projekte smo uspješno realizovali, i ovaj ćemo al i sve ostale“, rekao je Bilgič.

Sa ambasadorom Kraljevine Norveške razgovaralo se o saradnji na vitalnom projektu za ovaj grad, izradi projektne dokumentacije za obilaznicu oko Novog Pazara.

Saradnju sa gradom nastavljamo. Zadovoljni smo realizovanim projektom u osnovnoj školi Stefan Nemanja. Danas smo razgovarali i o projektima od kojih će biti velike koristi. Pobrinućemo se da se realizuju mali projekti koji će probuditi velike potencijale ovog kraja. Mnogo je potencijala, samo ih treba razviti, posebno smo zainteresovani za projekte iz oblasti  turizma i poljoprivrede. Zajedničkim snagama sa gradom i prijateljima iz ambasade Turske radićemo na tome“, rekao je Bojrnstad.

Podsjetimo, Kraljevina Norveška finansirala je rekonstrukciju krova, fasade, toaleta i grijanja u osnovnoj školi “Stefan Nemanja” te ravnog krova Doma zdravlja u ovom grad. U saradnji sa Turskom u Novom Pazaru radiće se i dva mosta preko Raške, rekonstrukcija Hamama te izgradnja novog vrtića.

A. Ni.

 

 

Podeli