LEDENO DOBA! SIBIRSKO JUTRO U SRBIJI: Od danas pa do nedelje CRVENI meteoalarm! Posle debelog minusa preti LEDENA KIŠA!

Danas, sutra i u subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteoalarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će lediti pri tlu. Hidrometeorološki zavod Srbije za danas pa do nedelje proglasio je crveni meteoalarm koji znači da se prognoziraju “naročito opasne vremenske pojave”.

Danas, sutra i u subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteoalarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će lediti pri tlu.

Na sajtu RHMZ je objašnjeno da crveni meteoalarm znači da su “prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja”.

Prema prognozi, danas ujutro biće vedro i izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 stepeni Celzijusa.

Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom.

Na jugozapadu zemlje će sneg preći u kišu koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, najviša dnevna od minus 2 na jugu i jugoistoku, do minus 6 na severu.

 

Slično vreme i u Beogradu, s jutarnjom temperaturom i do minus 15, a tokom dana do minus pet stepeni Celzijusa.

U petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu. Do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu.

Zatim do kraja perioda, do 8. marta, promenljivo oblačno i osetno toplije, u pojedinim danima sa slabom kišom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Podeli