Društvo

Obavezna registracija promena na gazdinstvima

Kako bi ostvarili pravo na državne subvencije, svi poljoprivrednici su dužni da Upravi za trezor u roku od 30 dana  prijave  svaku  promenu na svom gazdinstvu, koja se odnosi na zemljišni fond, biljne kulture i životinje. Sve potrebne dokumente poljoprivrednici mogu preuzeti na šalteru Uprave za trezor.

Na zahtev velikog broja poljoprivrednika Medjuopštinska  unija  poljoprivrednih  udruženja  poslala  je zahtev  upravi  za trezor novopazaraskoj  filijali  o  prijavi promene  podataka, o biljnoj kulturi,  zasadi  voća, promene  broja  grla  stoke  i  nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Predsednik ove poljoprivredne organizacije Ismet Sajtarić posebno je skrenuo pažnju novim malinarima kojih je bilo u prošloj godini.

“Takođe  sva gazdinstva  koja  su  bila  aktivna u 2017 godini  ce imati aktivni  status  i u 2018 godini, sto znači da neće biti obnove.  Potrebno  je  da  nosilac  poljoprivrednog  gazinstva  radi  promene podataka stočnog fonda ima fotokopiju  pasoša životinje , potvrdu o posedovanju  pčelinjih   društava , broj   katastarske  parcele  na kojoj  je nastala promena. Posebno skrećemo pažnju  poljoprivrednicima  koji  su zasadili  malinu  da je  prijave  trezoru”, rekao je Sajtarić.

Sve  potrebne  obrasce  poljoprivrednici  mogu  dobiti  na šalteru filijale Uprave za trezor, a podsećamo prijava promena značajna je kako bi poljoprivrednici ostvarili pravo  na državne subvencije za ono što poseduju I uzgajaju na svom gazdinstvu.

 

 

 

 

Podeli